Skapa ett gratis konto på Löpning.se för att planera din säsong. Registrera dig här!

Bästa löparklockorna 2024 - Träningsklockor & pulsklockor

Denna artikel innehåller sponsrade länkar

Enligt oss är Garmin Forerunner 955 årets bästa pulsklocka.

För en komplett guide, så listar vi alla de bästa löparklockorna 2024. Vilken klocka har bäst GPS, bäst pulsmätning och längst batteritid? Läs vidare så får du svaret.


Löpare, spetsa öronen och snöra upp skorna! Vi presenterar en djupgående guide speciellt utformad för er - en guide över de bästa löparklockorna som finns på marknaden just nu. Oavsett om du precis har upptäckt löpningens underbara värld eller om du är extremt erfaren, så finns det en löparklocka som är perfekt anpassad för just dina behov.

Väletablerade giganter som Garmin har länge varit favoriter bland löpare, men en ny uppstickare har tagit klivet upp på prispallen: Coros, som blivit starkt rekommenderad av maratonvärldsrekordhållaren Eluid Kipchoge. Men i den ständigt växande marknaden av löparklockor, hur avgör man vilken som är den bästa för just en själv?

Frågan "vilken löparklocka är bäst i test?" är komplex. Valet beror helt och hållet på dina individuella behov och preferenser som löpare. Därför har vi noggrant granskat och jämfört funktioner och prestanda för varje klocka, och ger dig detaljerade förklaringar till varför varje modell kan anses vara "bäst i test" i sin egen kategori.

I dagens löparklockor hittar du allt från grundläggande puls- och GPS-funktioner till avancerade insikter som återhämtningsråd, individanpassad intervallträning och till och med mätning av syrehalten i blodet. Oavsett var du befinner dig i din löparkarriär, kommer dessa kraftfulla verktyg att optimera din träning och ta din prestanda till nya höjder.

Så, oavsett vilken typ av löpare du är, vilket ditt aktivitetsnivå är eller vilka funktioner som är viktigast för just ditt löpande, kommer denna artikel att hjälpa dig att ta rätt beslut. Låt oss nu ta klivet fram och dyka in i vår lista över de bästa löparklockorna för alla löpare där ute.Garmin Forerunner 955 Solar


Garmin Forerunner 955 Solar

Köp Garmin Forerunner 955 Solar här

Denna klocka är fullspäckad med funktioner som alla löpare drömmer om och mer därtill.

Under mina löprundor levererar pulsmätaren och blodsyremätaren nödvändiga data, medan den inbyggda GPS:en alltid håller mig på rätt kurs. Jag älskar hur den kan mäta min höjd och acceleration, vilket är ovärderligt när jag försöker anpassa mitt löptempo. Batteritiden är fantastisk - tack vare den inbyggda solcellsladdningen kan jag springa i upp till 50 timmar innan jag behöver ladda den.

Det faktum att klockan saknar en samtalsmikrofon är lite irriterande, men det kompenseras av att jag kan ladda ner mina spellistor direkt från Spotify, vilket håller mig motiverad under hela löprundan.

Den bästa funktionen för mig är de förinstallerade färgkartorna, som gör navigeringen under mina löpturer enkel och bekymmersfri. Även med sina avancerade träningsfunktioner och personlig träningsfeedback, hjälper Forerunner 955 Solar mig att uppnå mina löpmål.

I ett nötskal, om du är en seriös löpare som vill ha en robust, mångsidig och tekniskt avancerad klocka, är Garmin Forerunner 955 Solar värd att överväga. Den hjälper mig att hålla koll på mitt löpspel och gör varje löprunda lite bättre.

Fördelar med Garmin Forerunner 955 Solar:

 • Avancerade träningsfunktioner: Klockan är utrustad med pulsmätare, blodsyremätare och GPS, samt mäter höjd och acceleration.
 • Imponerande batteritid: Klockan har en batteritid på upp till 20 dagar i smartwatch-läge och nästan 50 timmar i träningsläge, vilket ytterligare förstärks av solcellsladdningen.
 • Smarta funktioner: Klockan erbjuder smarta aviseringar, musikstyrning, Bluetooth-anslutning, Garmin Pay™ och mycket mer.
 • Navigationshjälp: Förinstallerade färgkartor och GPS-funktionen gör navigationen under löpturer lätt och smidig.
 • Personlig träningsfeedback: Baserat på olika parametrar som sömnkvalitet, återhämtning och träningsbelastning, erbjuder klockan feedback som hjälper dig att anpassa din träningsrutin effektivt.


Nackdelar med Garmin Forerunner 955 Solar:

 • Saknar samtalsmikrofon: Du kan inte ringa eller ta emot samtal direkt från klockan.
 • Specifik laddningskabel: Klockan använder en unik laddningskabel, vilket kan vara obekvämt om du glömmer eller tappar bort den.
 • Högt pris: För vissa konsumenter kan priset vara ett hinder. Dock, med tanke på dess avancerade funktioner och robusta prestanda, kan det vara en värdig investering för seriösa löpare.


Köp Garmin Forerunner 955 Solar här


Garmin Forerunner 265


Garmin Forerunner 265

Köp Garmin Forerunner 265 här

Garmin Forerunner 265 är en sofistikerad multisportklocka utformad för löpare och atleter som vill maximera sin träning och spåra sina framsteg. Med en rad innovativa funktioner, imponerar denna klocka med sin anmärkningsvärda balans mellan prestanda, komfort och estetik.

Först och främst är Forerunner 265 försedd med en kristallklar AMOLED-pekskärm. Denna högupplösta färgdisplay erbjuder enastående läsbarhet, vilket gör det enkelt att avläsa statistik och notifikationer i alla ljusförhållanden. Designmässigt är klockan smidig och lätt, väger bara 46 gram, vilket gör den behaglig att bära under både korta och långa träningspass.

Garmin har också satt stor vikt vid att förse Forerunner 265 med imponerande träningsfunktioner. Det inkluderar en handledsbaserad pulsmätning, wattmätning för löpning och löpdynamik utan behov av ett pulsbälte. Träningsbelastning, återhämtning och sömn spåras också och sammanställs i en daglig poäng för träningsförmåga, vilket gör att användaren får en mer holistisk förståelse för sin hälsa och prestation.

En annan styrka med denna klocka är den robusta batterilivslängden. Forerunner 265 har upp till 13 dagars batteritid i smartklocksläge och upp till 20 timmar i GPS-läge, vilket ger användaren tillräcklig användningstid mellan laddningarna.

Som en modern smartwatch kommer Forerunner 265 med smartaviseringar, Garmin Pay™ för kontaktlösa betalningar, och musikuppspelning med stöd för populära streamingtjänster som Spotify, Amazon Music och Deezer. För de mer äventyrslystna löparna erbjuder den multibands-GNSS med SatIQ™-teknik för exakt positionsbestämning, även om den saknar full navigationsfunktionalitet och förinstallerade kartor.

Denna klocka har dock vissa begränsningar. Till exempel saknar den några avancerade funktioner som finns i andra högre modeller, som Garmin Forerunner 955 Solar, såsom solcellsladdning, navigationsfunktioner och en inbyggd höjdmätare.

Slutsatsvis erbjuder Garmin Forerunner 265 en kompetent balans mellan tekniska innovationer, estetisk design och användarvänlighet. Den fungerar utmärkt för löpare och multisportatleter som söker efter en pålitlig partner för att hjälpa dem att uppnå sina träningsmål. Även om den saknar några av de mer avancerade funktionerna i högre modeller, ger dess allmänna prestanda, mångsidighet och kvalitetsbyggnad en solid valuta för pengarna.


Fördelar med Garmin Forerunner 265:

 • Fantastisk skärm: Den färgstarka AMOLED-pekskärmen gör läsbarheten suverän oavsett ljusförhållanden.
 • Utmärkta träningsfunktioner: Multisportstöd, pulsmätning och wattmätning för löpning direkt från handleden, samt löpdynamik utan pulsbälte, erbjuder en rik uppsättning data för att analysera dina löpturer.
 • Garmin Pay™: Liksom Forerunner 955 Solar, erbjuder denna modell kontaktlösa betalningar direkt från klockan, vilket är bekvämt när du är ute och springer.
 • Musikuppspelning: Du kan ladda ner musik direkt till klockan och lyssna på dina favoritspellistor från Spotify, Amazon Music eller Deezer under löpningen.
 • Föreslagna träningspass: Klockan ger dagliga föreslagna träningspass som anpassas efter dina resultat och återhämtning, vilket hjälper dig att maximera din träningseffektivitet.
 • God batteritid: Med upp till 13 dagar i smartklocksläge och upp till 20 timmar i GPS-läge, står den bra i jämförelse med Forerunner 955 Solar, även om den inte har solcellsladdning.


Nackdelar med Garmin Forerunner 265:

 • Saknar navigationsfunktion: Till skillnad från Forerunner 955 Solar, har denna klocka ingen förinstallerad karta och erbjuder ingen navigationsfunktion, vilket kan vara ett minus för löpare som utforskar nya rutter.
 • Saknar mikrofon: Precis som 955 Solar, kan du inte ringa eller ta emot samtal direkt från klockan.
 • Saknar solcellsladdning: Till skillnad från Forerunner 955 Solar, saknar denna klocka solcellsladdning, vilket innebär att du måste ladda den oftare.
 • Saknar höjdmätare: För bergslöpare kan avsaknaden av en inbyggd höjdmätare vara en nackdel.


Totalt sett är Garmin Forerunner 265 en stark konkurrent i löparklocksegmentet, med imponerande träningsfunktioner och smidiga smarta funktioner. Den är lättare än Forerunner 955 Solar, vilket kan vara en fördel för dem som föredrar en lättare klocka. Trots några avsaknade funktioner jämfört med 955 Solar, ger 265 dig mycket värde för pengarna.

Köp Garmin Forerunner 265 här

Apple Watch Ultra


Apple Watch Ultra


Köp Apple Watch Ultra här

Som löpare, är Apple Watch Ultra en imponerande klocka. Dess robusta titanboett ger hållbarhet för de tuffa förhållanden som ibland möter löpare.

Den förbättrade dubbla frekvens GPS:en erbjuder mycket noggrann spårning, vilket är särskilt fördelaktigt för dem som vill spåra sina rutter med precision. Den större displayen är också en stor fördel, då den ger mer plats för att visa viktig träningsdata.


Batteritiden är tillräcklig för långa löprundor, och klockan har möjlighet att vara uppkopplad via e-sim, vilket ger en extra frihet att lämna mobilen hemma och ändå ha tillgång till viktiga funktioner.


Det finns dock utrymme för förbättring. Aktiveringsknappen kan ibland aktiveras oavsiktligt, vilket kan störa under pass eller mitt i natten när man ligger och sover.

Sammantaget är Apple Watch Ultra en utmärkt klocka för löpare, med kraftfulla funktioner och en robust design som är anpassad för aktiva livsstilar. Dess något höga pris kan vara avskräckande, men för de som är villiga att göra investeringen, är det en stark kandidat att överväga.


Fördelar med Apple Watch Ultra:

 • Robust design: Med en titanboett är klockan både hållbar och korrosionsbeständig, vilket gör den idealisk för tuffa träningsförhållanden.
 • Större och ljusare display: Klockan har den största skärmen på någon Apple Watch hittills, vilket ger mer plats för att visa viktig träningsdata.
 • Förbättrad GPS: Med dubbla frekvenser ger klockan mer noggrann spårning, vilket är en stor fördel för löpare och andra idrottare.
 • Batteritid: Klockan har en stark batteritid som är tillräcklig för långa träningspass.
 • e-sim-kompatibel: Med e-sim kan användaren lämna sin mobiltelefon hemma men fortfarande ha tillgång till viktiga funktioner.
 • Omfattande hälsomätning: Inkluderar puls, stegräknare, sömnspårning och blodets syresättning.
 • Stort utbud av appar: Med tillgång till App Store kan användaren ladda ned ett brett utbud av tränings- och livsstilsappar.


Nackdelar med Apple Watch Ultra:

 • Oavsiktlig aktivering av knappar: Aktiveringsknappen kan ibland tryckas in av misstag, vilket kan störa löpsessioner.
 • Priset: Apple Watch Ultra har ett betydligt högre pris än många andra smarta klockor, vilket kan vara avskräckande för vissa konsumenter.
 • Storlek och vikt: Trots dess avancerade egenskaper kan dess större storlek och tyngd vara otymplig för vissa användare, särskilt under långa löpsträckor eller träningspass.
 • Begränsad kompatibilitet: Precis som andra Apple-produkter fungerar Apple Watch Ultra bäst med andra Apple-produkter, vilket kan begränsa dess användbarhet för de som använder andra operativsystem.
 • Avsaknad av avancerade dykfunktioner: Trots att den har en djupsensor och vattentemperatursensor, saknas det avancerade dykfunktioner som skulle göra den till en fullt utrustad dykdator.


Köp Apple Watch Ultra här


Garmin Fenix 7 Solar


Garmin Fenix 7 Solar


Köp Garmin Fenix 7 Solar här


Garmin Fenix 7 Solar är mer än bara en träningsklocka, det är en löpares dröm. Den kombinerar den senaste tekniken med noggranna datainsamling och anpassningsbara träningsprogram, allt inramat i en tålig och robust design.

Denna klocka visar sig vara oerhört värdefull för löpare med sin kraftfulla och lättanvända pekskärm, och dessutom med solcellsladdning vilket förlänger batteriets livslängd betydligt. Den är gjord för att vara tålig, vilket är ett plus för löpare som utsätter klockan för tuffa miljöer.

En av de mest imponerande aspekterna är de inbyggda löpningsfunktionerna. De förinstallerade löpningssportapparna, tillsammans med HIIT-träningsprofilen, ger djupgående information och anpassningsbarhet över löparrutinerna. Funktionen för visuell tävlingsförutsägelse, som ger en uppskattning av det förväntade tempot för en given distans, är mycket användbar för planering och utvärdering av löparprestanda.

Handledsbaserad hjärtfrekvensmätning och dagliga träningsförslag bidrar till att skapa en komplett bild av löparens hälsa och kondition, vilket är ovärderligt för att förbättra prestanda och förebygga skador. Användare kan även ladda ner TopoActive-kartor från hela världen, vilket ger extra fördelar för trailrunners.

För den moderna löparen, som behöver en pålitlig och högpresterande klocka som kan göra mer än att bara spåra kilometrar, är Garmin Fenix 7 Solar ett utmärkt val. Den erbjuder de rätta verktygen för att utvärdera, förbättra och optimera löparprestanda.


Fördelar med Garmin Fenix 7 Solar:

 • Robust och hållbar design: Tålig konstruktion som uppfyller militära standarder för stöttålighet och vattentålighet.
 • Solcellsladdning: Förbättrar batteritiden avsevärt och minskar behovet av frekventa laddningar.
 • Inbyggda löpningsfunktioner: Förinstallerade löpningssportappar och HIIT-träningsprofilen ger djupgående information och anpassningsbarhet.
 • Handledsbaserad hjärtfrekvensmätning: Kontinuerlig övervakning av hjärtfrekvens under löpning och andra aktiviteter.
 • Visuell tävlingsförutsägelse: Ger en uppskattning av det förväntade tempot för en given distans, vilket kan hjälpa till med målsättning och prestandautvärdering.
 • TopoActive-kartor: Användare kan ladda ner kartor från hela världen, vilket kan vara särskilt användbart för trailrunners.
 • Garmin Pay: Möjliggör smidiga kontaktlösa betalningar direkt från klockan.


Nackdelar med Garmin Fenix 7 Solar:

 • Priset: Fenix 7 Solar ligger i det högre prissegmentet och kan vara för dyrt för vissa användare.
 • Storlek och vikt: Trots sin robusta design kan klockans storlek och vikt vara lite klumpig för vissa löpare.
 • Komplexa funktioner: För nya användare kan de många funktionerna och inställningarna vara överväldigande och kräva en inlärningskurva.
 • Begränsad batteritid utan solenergi: Om solcellsladdningen inte kan användas, kan batteritiden vara kortare än förväntat, särskilt vid intensiv användning.
 • Pekskärmens responsivitet: I vissa miljöer kan pekskärmens responsivitet vara begränsad, särskilt under svettiga löprundor eller i regn.


Köp Garmin Fenix 7 Solar här


Coros Vertix 2


Coros Vertix 2


Köp Coros Vertix 2 här


Coros Vertix 2 är en löpares dröm. Dess stöd för alla stora satellitsystem garanterar noggrann spårning av mina rutter, även i svårnavigerade områden som djupa skogar eller stadslandskap. Signalstyrkan är konsekvent stark tack vare dualfrekvenssatellitkommunikationen.

Jag uppskattar särskilt den stora och tydliga skärmen som erbjuder mycket data på en gång, vilket hjälper mig att snabbt kolla in mina statistik medan jag springer. Jag kan anpassa upp till åtta datafält på en sida, vilket är otroligt hjälpsamt.

Batterilivslängden på Vertix 2 är häpnadsväckande - med 140 timmars full GPS-spårning och 60 dagars normal användning, kan jag springa långa lopp utan att oroa mig för att batteriet ska ta slut.

Offline-kartorna och navigeringsfunktionerna är särskilt användbara under mina trail-löpningar. Jag kan enkelt ladda ner och navigera med topografiska kartor direkt från mitt handled.

Dessutom uppskattar jag möjligheten att mäta min HRV direkt från min handled. Detta är en stor hjälp när det kommer till att förstå min kropp bättre och anpassa min träning i enlighet därmed.

Till sist, att kunna lagra och styra musik direkt från klockan är en trevlig bonus. Sammanfattningsvis är Coros Vertix 2 en pålitlig, mångsidig och starkt kapabel löparklocka som jag inte skulle tveka att rekommendera till andra passionerade löpare.


Fördelar med Coros Vertix 2:

 • Stöd för alla stora satellitsystem: Ger extremt noggrann platsbestämning och ruttspårning.
 • Dualfrekvenssatellitkommunikation: Ger en stark och stabil signal.
 • Stor, tydlig skärm: Presenterar mycket data på en gång, vilket är praktiskt under aktiviteter.
 • Exceptionell batterilivslängd: 140 timmars full GPS-spårning och 60 dagars normal användning.
 • Offline-kartor och navigationsfunktioner: Ger möjlighet att ladda ner topografiska kartor och navigera direkt från handleden.
 • Mätning av HRV från handleden: Hjälper till att förstå kroppens svar på stress och dess återhämtningsförmåga.
 • Lagring och kontroll av musik direkt från klockan: Ger en behaglig och praktisk musikupplevelse under aktiviteter.


Nackdelar med Coros Vertix 2:

 • Pris: Enligt vad jag har sett är Coros Vertix 2 en ganska dyr klocka, vilket kan vara en avskräckande faktor för vissa.
 • Storlek och vikt: Med tanke på de avancerade funktionerna kan Vertix 2 vara lite större och tyngre än andra GPS-klockor.
 • Avsaknad av vissa smartklockefunktioner: Till exempel, den har ingen stöd för kontaktlösa betalningar eller inbyggda appar för tredje part.


Köp Coros Vertix 2 här


Bra billig löparklocka


Garmin Forerunner 245 Music


Garmin Forerunner 245 Music


Köp Garmin Forerunner 245 Music här

Klockan levererar noggrann realtidsdata, vilket hjälper mig att förstå mina prestationer bättre och effektivt uppnå mina löpmål.

Några av de mest uppskattade funktionerna inkluderar inbyggd GPS, GLONASS och Galileo, vilket gör spårning av distans och tempo spot-on, oavsett var jag springer. Inomhus löpning stöds väl tack vare den inbyggda accelerometern som fångar min löpsession även med begränsad GPS-signal.

Musikfunktionen är fantastisk och stöder upp till 500 låtar, vilket ger mig motivation under mina löppass. Pulsmätningen direkt från handleden är bekväm och ger exakt realtidsdata, vilket gör det lätt att justera mina träningszoner beroende på min puls.

Batterilivslängden på 7 dagar i smartwatch-läge och 6 timmar i GPS-läge med musik är anständig. Dessutom har den här klockan ett robust Corning Gorilla Glass 3-skydd, vilket ger den extra hållbarhet för att stå emot träningens slit och släpp.

Men den mest imponerande funktionen är kanske Garmin Coach-appen, som erbjuder personliga träningsplaner och VO2 max-indikatorn, som ger en förståelse för hur jag kan förvänta mig att prestera under olika förhållanden.

Kort sagt, Garmin Forerunner 245 Music är ett kraftfullt verktyg för löpare som vill förstå, förbättra och maximera sin prestation.

Fördelar med Garmin Forerunner 245 Music:

 • Inbyggd musiklagring: Möjlighet att lagra upp till 500 låtar direkt på klockan.
 • Avancerad löpmetrik: Tillhandahåller detaljerad statistik i realtid för löpare, inklusive pulsdata, avstånd, tempo och tid.
 • Personliga träningsplaner: Integrerad med Garmin Coach-appen för skräddarsydda träningsplaner.
 • Multisatellitstöd: Inbyggd GPS, GLONASS och Galileo för överlägsen noggrannhet i spårning.
 • Hjärtfrekvensmätning vid handleden: Behagligt och praktiskt, eliminerar behovet av separata pulsband.
 • Vattenresistent: Har 5ATM vattenresistens, vilket gör den lämplig för simning och dusch.
 • Anpassningsbar: Möjlighet att anpassa urtavlan med personliga bilder.
 • Assistens- och incidentdetektion: Extra säkerhetsfunktioner som kan vara mycket användbara för utomhuslöpning.


Nackdelar med Garmin Forerunner 245 Music:

 • Batterilivslängd: Medan batteriets livslängd är imponerande i smartwatch-läge (7 dagar), kan det vara begränsat i GPS-läge med musik (6 timmar).
 • Ingen inbyggd betalningsfunktion: Saknar Garmin Pay.
 • Ingen barometrisk höjdmätare: Det finns ingen inbyggd barometer för att spåra höjdförändringar, vilket kan vara en nackdel för löpare som vill ha noggrann höjddata.
 • Storlek på handleden: Klockan passar bäst för handleder med en omkrets på 127-204 mm, vilket kan begränsa passformen för vissa användare.


Köp Garmin Forerunner 245 Music här

Köpguide för löparklockor


Att hitta rätt löparklocka kan vara avgörande för att ta dig till nästa nivå. För att hjälpa dig att hitta den perfekta modellen har vi satt samman denna detaljerade köpguide.

Vilken typ av löpare är du?

Det första du behöver identifiera är vilken typ av löpare du är. Är du nybörjare, en ivrig hobbyspringare, en passionerad maratonlöpare eller kanske en elitlöpare?

 • Nybörjare: Om du är ny inom löpningen, kanske en grundläggande modell med GPS, pulsmätning och enkel träningsregistrering räcker för dina behov.
 • Motionär: För regelbundna löpare kan avancerade funktioner som träningspekpinnar, återhämtningsråd och sovregistrering vara värdefulla.
 • Maraton-/ultralöpare: Om du tränar för långdistanslopp behöver du troligen mer detaljerade data. Kolla efter klockor med avancerade metriska data, lång batterilivslängd och eventuellt höjdmätare och värmereglering.
 • Elitlöpare: Elitlöpare behöver ofta den mest avancerade tekniken, inklusive VO2 max-uppskattningar, löpeffektivitet och omfattande träningsanalys.Vad ska du leta efter?

 • Puls- och GPS-funktioner: Dessa är de mest grundläggande, men viktiga, funktioner som varje löparklocka bör ha. Pulsfunktionen hjälper dig att hålla koll på din hjärtrytm, vilket är viktigt för att optimera din träning och undvika överansträngning. GPS-funktionen låter dig kartlägga dina rutter och hålla koll på ditt tempo och distans.
 • Batteritid: Löparklockor kommer med olika batteritider. Om du planerar att använda din klocka för långpass eller ultramaraton, behöver en klocka med lång batteritid.
 • Träningsanalys och feedback: Avancerade löparklockor kan ge detaljerad analys av din träning och ge dig feedback för att förbättra din prestation. Detta kan inkludera saker som återhämtningsråd, VO2 max-beräkning, och löpeffektivitetsdata.
 • Komfort och passform: Din löparklocka ska vara bekväm att bära under långa perioder. Den bör också sitta säkert på handleden så att den inte glider runt under löpning.
 • Pris: Priset på löparklockor kan variera mycket. Se till att välja en klocka som passar din budget men samtidigt erbjuder de funktioner som du behöver.


Vanliga frågor om löparklockor


Vilket är det bästa löparklockan för nybörjare?
Det bästa löparklockan för nybörjare är en som är enkel att använda, men samtidigt erbjuder grundläggande funktioner som pulsmätning och GPS-spårning. Garmin Forerunner 45 är ett bra alternativ för nybörjare.

Vilket är det bästa löparklockan för ultramaratonlöpare?
För ultramaratonlöpare är batteritiden mycket viktig. Modeller som Coros Vertix 2 och Garmin Forerunner 955 Solar är utformade för att hålla ut under extremt långa löpningar.


Vilket är det bästa löparklockan för seriösa löpare?

För seriösa löpare som vill ha detaljerad träningsanalys och feedback kan modeller som Coros Vertix 2 och Garmin Forerunner 265 vara bra alternativ.


Vilket är det bästa löparklockan för prisvärdhet?

Garmin Forerunner 245 och Coros Pace 2 är både prisvärda och packade med funktioner, vilket gör dem till utmärkta val för löpare på en budget.


Är det värt att investera i en dyr löparklocka?

Det beror på dina individuella behov som löpare. Om du är en seriös löpare som vill ha detaljerad analys av din träning, eller om du ska springa ultra, kan det vara värt att investera i en dyrare modell. Om du bara är en casual löpare som vill hålla koll på grundläggande statistik som t.ex. kilometertid, kan en billigare modell vara tillräcklig.


Sammanfattning om bästa löparklockan

Vi tog hänsyn till alla dessa faktorer när vi bedömde klockorna på den här listan, så du behöver inte läsa igenom specifikationsblad för att försäkra dig om att den pryl du letar efter uppfyller alla nödvändiga krav.


När du har skaffat dig den bästa löparklockan för dig, är det kanske dags för att par bra hörlurar för löpning?


Jag är en hängiven löpare som gillar att springa långt. Maraton är min favoritdistans och jag tränar nu inför Fujisan Maraton utanför Tokyo i Japan.
Grundare av Löpning.se. Sprungit i ca 10 år, gått från total novis till bra motionär med 10km pers på 34:23.