Skapa ett gratis konto på Löpning.se för att planera din säsong. Registrera dig här!

Bästa massagepistolerna 2024 - Den bästa och den mest prisvärda massagepistolen

De bästa massagepistolerna 2024

Vi har testat massagepistoler för dig som går runt med ömma muskler och leder.

Som löpare på lite högre nivå är utgifter för en massör något man ofta måste ha med i beräkningarna. Hög träningsmängd gör att musklerna blir stela och då är det större risk att bli skadad. Med en massagepistol kan du komma lindrigare undan rent ekonomiskt, om du inte har en klubb som backar upp din satsning på löpningen ekonomiskt.

När har man användning av en massagepistol?

Det är perfekt att använda en massagepistol som en del av sin uppvärmningsrutin, eller direkt efter tuffare träningspass där musklerna har blivit hårt åtgångna. Personligen tycker jag det kan vara riktigt skönt att ett par timmar efter ett tufft långpass, lägga mig i soffan med massagepistolen för att ge låren och vaderna lite behandling.


Nedan har vi testat några olika massagepistoler för att se vilken som passar dig bäst.


Massagepistolen som är bäst i test!


Flowgun PRO 2.0

Flowgun Pro 2.0


Flowgun Pro 2.0 är den ultimata massagepistolen för atleter och proffs inom hälsa och träning. Den är speciellt framtagen för att ge en hårdare, tuffare behandling som krävs för att hålla kroppen i toppform.


Flowgun Pro 2.0 har en kraftfull motor som ger upp till 3200 slag per minut, samtidigt som den har en lång batteritid på 3-8 timmar. Med 6 vibrationsnivåer och 6 olika munstycken är Flowgun Pro 2.0 den perfekta lösningen för att få stora muskelgrupper att slappna av.


Massagepistolen är ett effektivt sätt att återhämta sig efter hårda träningspass, eller för att värma upp kroppen innan nästa träningspass. Flowgun Pro 2.0 är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att optimera både din prestation och återhämtning.


Den är lätt att använda och kräver minimalt underhåll. Den kraftfulla motorn säkerställer att du får den hårda, tuffa behandling som din kropp behöver för att hålla sig i toppform. Helt enkelt, en makalöst bra massagepistol!


Köp Flowgun PRO härDen mest prisvärda massagepistolenFlowgun Pocket

Flowgun Pocket


Som löpare är Flowgun Pocket den perfekta massagepistolen för att hålla sig i form. Den är kompakt och lätt att ta med sig vart som helst, vilket gör det enkelt att få en bra massage när och vart som helst. Den har många praktiska funktioner som låter dig ändra styrkan och anpassa massagen efter dina behov.


Genom att massera musklerna ökar du blodcirkulationen, lindrar stress och minskar smärta. Med Flowgun Pocket kan du ha en aktiv livsstil.


Flowgun Pocket har en batteritid på 2-4 timmar och en laddningstid på ca 4 timmar. Den har också en borstlös motor som ger en maxstyrka på 100.8 w. Det är den mest kraftfulla massagepistolen i miniformat på marknaden, med upp till 3200 slag per minut och tre olika vibrationsnivåer. Förutom en väska, en laddare och fyra munstycken, medföljer också en broschyr innehållandes teknisk och praktisk information. Detta gör att du snabbt och enkelt kan lära känna din nya Flowgun Pocket.


Flowgun Pocket är en prisvärd massagepistol som är otroligt kraftfull trots sin storlek. Allt detta gör Flowgun Pocket till ett utmärkt val om du letar efter den mest prisvärda massagepistol du kan hitta.


Köp Flowgun Pocket här


Vanliga frågor om massagepistoler


Kan man använda massagepistol på sig själv?

Ja, det är fullt möjligt att använda en massagepistol på sig själv. Det är vad de är byggda för. Massagepistoler är enkla att använda och används ofta för att lindra smärta och mjuka upp stela muskler på sig själv. Du kommer i många fall åt bättre och kan ge mer djupgående massage än vad du skulle ha möjlighet att göra med dina egna händer.

Kan man köra massagepistol på nacken?

Absolut, du kan använda din massagepistol på nacken. När du använder massagepistolen på nacken, ställ gärna om så du använder den lägsta hastigheten och se till att du inte använder den för länge. Var uppmärksam på hur din kropp reagerar och stoppa omedelbart om du känner någon smärta. Så länge man är försiktig är en massagepistol utmärkt för att lindra stela muskler och spänningar i nacken.

Kan man använda sin massagepistol varje dag?

Ja, definitivt, det går bra att använda massagepistol varje dag. Tänk dock på att massage i sig kan göra kroppen trött, så var uppmärksam på hur din kropp reagerar efter en ordentlig genomkörare med massagepistolen.

Varför ska man använda massagepistol?

Massagepistol används ofta för att lindra stela muskler, smärta och överbelastning. Produkterna är utformade för att ge en djupare massage som inte kan uppnås med händerna, åtminstone inte på sig själv.

Det finns många fördelar med att använda en massagepistol, såsom att det kan hjälpa till att uppnå en ökad rörlighet, smärtlindring, stresslindring och förbättrad cirkulation.

Fungerar verkligen massagepistoler?

Ja, det verkar faktiskt så enligt forskning. En studie från 2014 visar på att vibrationsterapi som det kallas, och massage, är lika effektiva för att förebygga träningsvärk 24-72 timmar efter ett intensivt träningspass.

Tapotement, som faktiskt är en svensk massageteknik, använder samma form av behandling som en massagepistol gör, utan en massagepistol. D.v.s. terapeuten ger dig en vibrationsmassage med hens händer. Detta har i en studie från Wales Universitet visat sig förbättra atleters övergripande rörlighet och prestation efter endast 5 minuters behandling. Detta påvisar att massagepistoler troligen med fördel kan användas som en del av uppvärmninsrutinen.

En brasklapp vi ändå skickar med är att det finns väldigt få studier som är gjorda på massagepistoler i sig självt. De flesta är utförda med samma massageteknik som en massagepistol ger, d.v.s. vibrationsmassage.

Vem behöver en massagepistol?

En massagepistol är utmärkt för t.ex. dig med ett stillasittande arbete, eller för dig som tränar väldigt hårt och därför får stela muskler.

Den är speciellt bra att använda om du tränar mycket eftersom den både förebygger stela leder och muskler, men även hjälper till att mjuka upp kroppen. Men faktum är att alla har fördelar av att förbättra cirkulationen, öka rörligheten och maximera återhämtningen.

Hur fungerar en massagepistol?

Den vibrerar att träffar de muskler du pekar den emot. Med hjälp av olika munstycken, vibrationsnivåer och slaglängder träffar du olika djupt beroende på del av kroppen du ska massera.


Har sprungit sedan barnsben, men aldrig på någon hög prestationsnivå. Är en glad motionär med 2 barn.